Vi tror på alg- och tångodling i Östersjön. Vi är nyfikna på vad som kan odlas, på hur vi gör det effektivast möjligt med en positiv påverkan på havsmiljön.

Vi har redan hittat nya fantastiska smaker, utvecklat några galna produktidéer, börjat designa smarta odlingstekniker och skapat sporofytparker.

Följ med oss ner UNDER ytan.

ODLING

Vi jobbar för att Östersjön ska myllra av liv och vara en källa till hållbara, cirkulära och regenerativa råvaror. Men Östersjön är ett komplext innanhav med miljömässiga förhållanden som inte återfinns på annat håll.

HAVET & VI

­­­­­­Tång och alger är otroligt spännande. Vare sig det är mikroalger eller makroalger, rödalger, grönalger eller brunalger. Alla arter binder näringsämnen och bidrar till att minska belastningen på Östersjön. Och om de odlas på naturens villkor kan de öka biodiversiteten. Dessutom är de goda att äta och behöver inget annat än någonstans att växa – näring, sol och vatten finns ju redan.

FÖRÄDLING

Vår väg ner under ytan är genom maten. Vi älskar smakerna av havet och de olika tångarterna rymmer en bred smakpalett. Vi har bara börjat vår upptäcktsresa och det finns så mycket mer att utforska. Att de dessutom har användningsområden i kosmetika, medicin, industri och en rad andra områden ser vi som en guldkant med stor potential.

SAMARBETEN

Vi kallar det cirkulär design för Östersjön. Samarbeten över gränserna är det viktigaste vi gör. Geografiskt såväl som industriellt. Att synas skapar stolthet. Målet är regenerativa insatser som skapar ett hållbart cirkulärt kretslopp under ytan.

  • Marthadagarna

    23-30:e mars 2023

    It all begins with an idea. Maybe you want to launch a business. Maybe you want to turn a hobby into something.

  • Samarbete med Namnet högskola

    It all begins with an idea. Maybe you want to launch a business. Maybe you want to turn a hobby into something.

  • Extern nyhet

    8:e december 2022, 17:00-21:00

    It all begins with an idea. Maybe you want to launch a business. Maybe you want to turn a hobby into something.